söndag 13 september 2009

I LOVE MUSICALS!!!

Åååå... Vad det finns musikaler man skulle vilja titta på. Är bara synd att man inte har så lätt att bara fara i väg och se någon musikal eller pjäs när man bor där man bor.

Har hittills i mitt liv sett en musikal och det var när Grease 2005 var ute på turné. Med Pernilla Wahlgren som Sandy och Rene Mirro som Danny. Är ju en ganska känd musikal de flesta känner till och som många älskar. Det roligaste med musikalen för mig var när två ur esembeln (Kim Suloki och Ola Forsmed) driver med Linus Wahlgren som spelade Dannys bästa kompis Kenuki (eller hur det nu stavas) till den grad att Linus måste gå av scen för att återhämta sig för han inte klarade inte av att säga sina repliker när Kim och Ola apade sig brevid honom.

Finns mycket att se här i Sverige, men också även utomlands. Här kommer en liten lista på musikaler jag skulle vilja se som har dykt upp på sistone på världens scener.
  1. The Producers (Svensk version) med bl.a Kim Suloki, Claes Malmberg & Pernilla Wahlgren.
  2. The Little Mermaid (Amerikansk version)
  3. Wicked (Amerikansk version)
  4. Buddy Holly (Svensk version) med Brolle som Buddy
  5. Hairspray (Svensk version) med bl.a Rolf Lassgård, Helena Bergström & Morgan Alling
  6. Dirty Dancing (Engelsk version)
  7. We will rock you (Engelsk version)
  8. Avenue Q (Engelsk version)
  9. Shrek - the musical (Amerikansk version)
  10. Mary Poppins (Amerikansk version)
Om man inte kan fara någonstans och se en av dessa musikaler eller någon annan, kan man alltid kolla in Youtube efter magiska nummer och sånger. Sitter och ser just nu Legally BlondeYoutube ;)

Inga kommentarer: