onsdag 13 januari 2010

Forts. på Cirkustårtan


Här ser ni det slutgiltiga resultatet. Vart väl okej i utseende och perfekt i smak. Dock hade jag hoppats att det skulle ha gått lite bättre att få ut den. Det är inte hela tårta på bilden. Det är min del som jag kommer spara för mig själv. Den andra delen ska jag låta svalna och ta med mig i morgon till jobbet. Kvinnorna och killarna ska nog bli glad för denna ;-) Fick tips om denna goa tårta av min kära mamma. För alla choklad och kladdkakeälskare så är det här något du bör prova.

Cirkustårta (chokladtårta)

2 dl vetemjöl
½ tsk salt
1½ dl socker
2 tsk bakpulver
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
(1 dl malda nötter)
1½ dl mjölk
2 msk smält margarin

Att strö över smeten:
2 msk kakao
1 dl socker
1 dl farinsocker
2 dl kokande vatten


Blanda samman de torra ingredienserna till smeten.
Häll över mjölk och margarin och rör om tills smeten är slät.
Häll smeten i smord men EJ bröad form.
Använd inte en form med löstagbara kanter eftersom det är risk att vattnet då läcker ut i skarven.

Blanda samman i en skål kakao, socker och farin.
Strö det sedan över smeten i formen.
Häll försiktigt över det kokande vattnet.
Grädda kakan i 175° i ca 45 minuter.
Låt kakan stå och svalna.
Vänd sedan upp den på ett fat.
Det kladdiga har blivit en underbar kräm ovanpå tårtan.
Ha den gärna i kylen ett tag innan den ska serveras!
Servera med vispad grädde.

Inga kommentarer: